Home
bedrijf
produkten
prijslijst
foto's
contact
bedrijf

Ons bedrijf is gevestigd in een dorpje dat langs de grote rivieren en tegen de Hollandse Biesbosch aan ligt. Dit zijn de streken waar onze voorouders hun bestaan hebben opgebouwd, een cultuur van griend, riet en vissen.

De belangrijkste bijdrage die ons bedrijf levert, is het in stand houden van de griendcultuur. Dit doen we door hakken, greppelen (zorgen voor de afwatering) en nieuwe aanplant te poten.

Ongeveer midden oktober, wanneer de eerste nachtvocht komt, begint het blad van de wilgen te vallen. Dit is voor ons het moment dat de rijswerker (griendwerker) de griend in kan om het hout van de struiken de snoeien. Dit doen we met een rijshaak - een kapmes (zie foto links)

Het winter seizoen is dé tijd voor het onderhoud van het griend. De wilgen worden gesnoeid, het hout dat van de wilgen afkomt wordt gesorteerd en getransporteerd, er wordt gegreppeld en er wordt nieuwe aanplant gepoot.

Het hout dat in de griend is gekapt komt bij ons op het bedrijf waar het wordt opgeslagen. Het hout wordt pas verwerkt wanneer er afzet voor is. Dit zorgt ervoor dat ons produkt zeer vers is, duidelijk te zien aan de prachtige groene kleur.
Het gekapte hout is van het begin tot eind in eigen hand. Hierdoor kunnen wij garanderen dat het knaaghout voor 100% een biologisch en onbespoten natuurpodukt is.
 Homebedrijfproduktenprijslijstfoto'scontact