Home
bedrijf
produkten
prijslijst
foto's
contact
knaaghoutrijshoutwilgenschuttingwilgenschermbonenstaken
wilgenschutting

De wilgenschutting is een mileuvriendelijke, mooie en persoonlijke manier om een tuinafscheiding te maken. Een wilgenschutting wordt ter plaatse bij u thuis gevlochten. Het unieke van een wilgenschutting is dat ze in iedere vorm en maat gevlochten kunnen worden en daarmee een fraaie blikvanger in uw tuin is.
(prijslijst)


Een wilgenschutting is opgebouwd uit twee delen, palen en de bleeslatten.


Bij het bouwen van een wilgenschutting wordt begonnen met het kiezen van de soort paal.

Er zijn 3 soorten.
1) de wilgenpaal - toekomstige wilg
2) de ronde geimpregneerde paal
3) kastanje paal.


De gekozen palen worden om de 70 cm geplaatst en gaan ongeveer 60 cm de grond in wat zorgt voor een stevige structuur voor de schutting. 
Nadat de palen stevig zijn geplaatst worden de bleeslatten gevlochten en ontstaat de schutting. Bleeslatten zijn vlechtlatten die speciaal geselecteerd zijn op dikte en uiterlijk.

De bleeslatten worden tussen de palen om en om gevlochten. Dit kan met 1 of met 2 bleeslatten tegelijk. Voor de stevigheid maakt dit geen verschil, het is alleen wat u mooi vindt. 
Bij het vlechten zorgen we ervoor dat, door een speciale techniek van insteken, de schutting op de zelfde hoogte blijft en een mooie rechte bovenkant krijgt. 
Nadat het vlechten klaar is worden de jonge, dunne zijtakjes, die uit de wilgenschutting springen weggesnoeid om er een mooie, strakke schutting van te maken.

Als laatste behandeling wordt de nieuwe schutting behandeld met zuurvrije lijnolie. Dit zorgt ervoor dat u lang van uw schutting kunt genieten.Een door ons, professioneel geplaatste en behandelde schutting, gaat minimaal 10 jaar mee. Uiteraard afhankelijk van de (on)gunstige weersomstandigheden.

Homebedrijfproduktenprijslijstfoto'scontact